Instalații electrice – cele mai importante elemente la constructia unei case

Instalatii electrice

- cele mai importante elemente la constructia unei case -

Instalatie electrica casa

Proiectarea si executia instalatiilor electrice

Proiectul pentru instalatii electrice este necesar la orice constructie noua, la constructii care se modernizeaza, la constructii care se extind, sau la modificari de instalatii electrice din motive functionale. Fiecare proiect de instalatii electrice fiind particularizat, proiectam impreuna cu beneficiarul cele mai bune solutii pentru instalatii electrice interioare si exterioare pentru orice edificiu, tablouri electrice de distributie, tablouri electrice de automatizare.


Analizam proiectul/situatia existenta si oferim solutii optime din punct de vedere al raportului calitate-pret, respectand standardele si normele in vigoare.

O simpla cautare pe internet despre “instalatii electrice Constanta” se rezuma la recenzii mai putin pertinente, sau pe niste forumuri tinute de nespecialisti, care te duc mai mult in “deriva” sau te pot duce la niste solutii nepotrivite, scumpe si poate chiar periculoase.

Poate fi unul din multele motive pentru care instalatiile  electrice ajung sa fie proiectate gresit, sa nu ofere randamentul si fiabilitatea  dorita. 

Prea multele pareri te duc in eroare nefiind sustinute de specialisti recunoscuti in domeniul electric, si in aceasta perfida capcana cad atat utilizatorii casnici cat si cei industriali, care ar trebui sa inteleaga ca serviciile de specialitate din domeniul electric le va oferi un grad ridicat de siguranta prin respectarea normativelor din domeniu. 

Ne intalnim cu 2 situatii :

Una ce tine cont de proiectarea si executia de la 0 a unei instalatii electrice la o proprietate cu o complexitate in functie de mai multi parametri precum numarul de consumatori finali, suprafata construita, domeniul de activitate, industrial sau casnic.

A doua ce tine de serviciile de mentenanta pe care firma noastra le ofera cu maximul de profesionalism proprietarilor de cladiri, asociatiilor de proprietari cat si utilizatorilor casnici individuali.

Dintre toate instalatiile care se folosesc la o constructie noua, instalatia electrica  este cea mai importanta componenta de care trebuie sa se tina cont la proiectarea unui imobil nou, dupa ridicarea propriu-zisa sau la renovarea uneia vechi.

Practic dupa structura de rezistenta, reteaua electrica  devine principala preocupare si urmatorul pas. De ce? Pentru ca dicteaza viitoarele directii la nivel de consum imediat, consumabile ulterioare, tipul si numarul elementelor electrice si electronice  care trebuiesc achizitionate, estimarea corecta a unui buget de materiale si manopera.

La toate acestea le gasiti rezolvarea apeland cu incredere la specialisti  firmei noastre, ce vin cu solutii si sfaturi intr-o prima etapa. 

STABILESTE O INTALNIRE

Tel: 0753.333.456

O lucrare complexa, precum realizarea unei scheme electrice, este recomandat sa fie facuta de catre un specialist in domeniu, pentru a fi sigur ca intregul sistem este creat corect, fiind sigur si stabil.


Pentru orice instalatie electrica trebuie conceput un proiect de instalatie electrica pentru care se vor avea in vedere  mai multi factorii :
  • Nevoile de consum ale proprietatii
  • Tipul si gama de electrocasnice care se vor instala imediat sau care vor fi achizitionate ulterior
  • Proprietatea este veche sau nou construita, sau are alte destinatii (hala, atelier, spatiu comercial)
Electricianul responsabil urmeaza sa va indrume cu privire la tipul materialelor necesare nevoilor de consum specific, sa realizeze traseele, sa instaleze reteaua electrica si sa o testeze pentru a identifica si repara orice deficienta. Toate aceste lucrari trebuiesc efectuate doar de personal calificat. Personalul calificat nu doar instaleaza instaleaza reteaua electrica, dar va poate ghida in ceea ce priveste alegerile pe care trebuie sale faceti in functie de planurile de viitor pentru propietatea pe care o aveti.

Componentele instalatiei electrice dintr-o casa noua

Instalatia electrica dintr-o casa noua este extrem de importanta (ar trebui sa reziste intre 30 si 50 de ani), de aceea este recomandabil sa se realizeaza cu o echipa de specialisti (ideal, o singura echipa de specialisti), chiar daca sunt mai mari costurile. 

Pentru casele moderne, trebuie avut in vedere si posibilitatea alimentarii din panouri fotovoltaice sau alte surse alternative.

Exista mai multe criterii dupa care se stabileste necesarul retelei electrice dintre care amintesc :

  • destinatia sau modul de folosireal camerei /incaperii.
  • numarul si tipul electrocasnicelor racordate
  • numarul si tipul corpurilor de iluminat
  • distributia si amplasarea receptoarelor de forta daca este cazul
  • numarul intrerupatoarelor
  • numarul si tipul prizelor necesare

Deci, planificarea este un pas decisiv pentru succesul proiectului, deoarece instalatia electrica trebuie sa fie cu durata de viata mare, iar organizarea detaliata impreuna cu electricianul ajuta si la optimizarea costurilor.

Care sunt acele componente ce compun o instalatie electrica :

-          Panoul electric
Panoul electric reprezinta una din componentele principale dintr-o instalatie electrica .
Rolul principal al acestuia este de a distribui energia electrica  pe acele circuite dedicate pentru anumiti consumatori. Pe langa aceasta el se mai ocupa si de protejarea acestor consumatori de scurtcircuite. Protectia se refera la binecunoscutele sigurante (disjunctoare), asa cum sunt denumite la noi. Pentru a rezista cat mai mult timp trebuie sa apelati la specialisti care sa dozeze circuitele in functie de marimea casei si de numarul consumatorilor. Un electrician autorizat va realiza corect toata instalatia, asigurandu-va ca nu exista riscuri in exploatare. Tot acesta va fi capabil sa va ofere o garantie.

-          Contorul electric
Acest aparat este montat intre coloana si tabloul cu sigurante al instalatiei electrice si are rolul de masurare si inregistrare a consumului de energie electrica. Acesta poate fi de mai multe feluri constructiv si in functie de tarifarea energiei electrice active pentru consumatorii casnici și agenții comerciali ce utilizează sisteme de tarifare cu un tarif pentru facturarea energiei electrice în rețele monofazate de joasă tensiune. Panoul electric si contorul este montat pe un perete la intrarea in locuinta. Pentru bransamentele noi, contorul electric va fi amplasat in afara locuintei, sau la limita proprietatii.

-          Circuitele electrice
Circuitele electrice se refera la traseele orizontale si verticale care duc curentul la lumina si prize. Pe aceste trasee se gasesc doze de derivatie. Tot panoul de sigurante este cel care are rolul de a se constitui un loc de plecare pentru circuitele de lumina si prize.

-          Dozele de ramificatie
Se utilizeaza de catre electricieni sunt acele elemente instalate in locasurile in care circuitele electrice se intalnesc. Dozele se pot monta pentru inadirea a cel putin 3 conductoare electrice. Dozele sunt amplasate de regula in zone ferite  de umiditate, dar trebuie sa fie usor accesibile pentru a facilita acele interventii neprogramate in cazul unor eventuale probleme ale instalatiei.

-          Prize si intrerupatoare electrice
Aceasta este o alta componenta de baza a instalatiei electrice.Aceasta este prezenta in toate camerele pentru ca este cea care trimite energia electrica catre consumatori. Inca de la inceput trebuie sa stabilim cate prize  ne dorim in locuinta, acelasi lucru se poate spune si despre numarul, tipul intrerupatoarelor pentru a putea folosi usor toate corpurile de iluminat din locuinta.
Prizele si intrerupatoarele se pozitioneaza intotdeauna in plan vertical si se pun pe pozitie cu suruburi fixate in urechile de prindere cu care sunt dotate aceste elemente.

-          Materiale izolante pentru circuitele electrice
Pentru a nu avea parte de accidente neplacute la actionarea prizelor si intrerupatoarelor dar si pentru a elimina posibilitatea incendiilor provocate de scurcircuite vom utiliza materiale izolante pentru circuitele electrice. Izolarea elementelor aflate sub tensiune fie ca este vorba de conductoare, intrerupatoare sau prize se face cu materiale capabile să reziste la solicitări electrice, mecanice şi termice precum plăci, tije sau tuburi rigide din pânză, hârtie, melamină, plastic, cimenturi sau azbest dar și din produse din poliesteri pe bază de sticlă sau pelicule şi laminări flexibile.
Materiale izolatoare utilizate în echipamente electrice – bumbac, hartie, sticla, textile şi pelicule sintetice (se utilizează impregnate cu lacuri sau răşini), PVC, acryil și ceramica.

-          Corpuri de iluminat
Finalitatea unei retele electrice dintr-o locuinta este data de corpurile de iluminat. Mai intotdeauna acestea sunt alese de catre locatari dupa gustul acestora, dar recomandarea noastra este sa se faca tot de specialistii-electricieni pentru a fi siguri ca vor functiona exact cum trebuie.

Instalația electrică pentru o casa noua trebuie racordata la rețeaua electrică printr-o conexiune aeriană sau subterană. Conexiunea merge la contorul electric iar apoi la panoul de distribuție, din care pleacă subcircuitele separate pentru fiecare încăpere a casei.

Unul dintre materialele auxiliare necesare pentru realizarea instalației electrice sunt cablurile care transmit energia electrica. 
Acestea sunt de diferite tipuri și dimensiuni, și, impreuna cu specialistii, veti hotărî care tip vi se potrivește în funcție de modul în care veți utiliza curentul pentru fiecare cameră. 

Dimensiunea cablurilor si conductoarelor va fi aleasă să suporte diferitele intensități ale curentului electric.

Alte materiale necesare pentru a realiza o instalatie electrica moderna sunt: canalele pentru cablurile conductoare, cutii pentru montarea contorului și a distribuitorului, suruburi si dibluri de prindere, tuburi de copex sau teava PVC. 

Cablurile se vor introduce prin santuri care vor fi ascunse in tencuiala pentru a evita astfel contactul dar si pentru a nu afecta designul camerelor. Ele sunt introduse de obicei in tuburi de protectie special create penru a rezista la foc sau la atacul rozatoarelor. Deoarece cablurile sunt ascunse, instalatia va fi mai rezistenta și va necesita intretinere minima. 

Cand ne vom apuca de lucrare ne vom asigura ca se vor crea circuite separate pentru iluminat si consumatori care au puterea mai mare de 2 kw (boilerul, maşina de spalat, cuptorul electric, maşina de spalat vasele, uscatorul de rufe).

Așadar, planificarea este un pas decisiv pentru succesul proiectului, deoarece instalația electrică trebuie să fie cu durată de viață mare, iar organizarea detaliată împreună cu electricianul ajută și la optimizarea costurilor.

Nu ezitati sa apelati la un  electrician calificat in Constanta si orasele invecinate.

Fie ca aveti nevoie de o reparatie a unei prize, de mentenanta unei instalatii electrice sau de executia unei instalatii electrice pentru o constructie noua, echipa noastra va pune la dispozitie electricieni calificati ce va garanteaza o executie impecabila. Daca nu gasiti serviciul necesar ne puteti contacta pentru a primi detalii.

SUNA PENTRU O PROGRAMARE

Tel: 0753.333.456


Telefon Electrician in Constanta
Telefon Electrician in Constanta
SUNA ACUM: 0753.333.456